Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Μεταθανάτια εμπειρία: Επέστρεψε σε 3 λεπτά και είπε τι είδε


Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν πού πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε και αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή. Ο λόγος για ερευνητές του Πανεπιστήμιο του Southampton που έχουν περάσει τέσσερα χρόνια εξετάζοντας περισσότερα από 2.000 άτομα που υπέστησαν καρδιακή προσβολή σε 15 νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστρία.

Σύμφωνα με τη μελέτη των ερευνητών το 40% όσων επέζησαν περιγράφουν κάποιο είδος "ευαισθητοποίησης" τις στιγμές εκείνες που χρειάστηκαν από κλινικά νεκροί να επανεκκινήσει η καρδιά τους.

Η Βρετανική Daily Telegraph παρουσιάζει μια σπάνια περίπτωση ασθενούς, ο οποίος για τρία λεπτά ήταν στο άλλο κόσμο ωστόσο επέστρεψε στη ζωή χάρις στις υπέρ προσπάθειες των γιατρών.

Όταν ξύπνησε  ρωτήθηκε για το τι ακριβώς του συνέβη σε εκείνα τα τρία κρίσιμα λεπτά κι εκείνος απάντησε με κάθε λεπτομέρεια.

Ο λόγος για έναν 57χρονο που θυμάται με λεπτομέρειες τι έκανε γύρω του το ιατρικό προσωπικό, περιγράφοντας ακόμη και τον ήχο του μηχανήματος.

"Ο συγκεκριμένος άνδρας περιέγραψε το κάθε τι που συνέβαινε στο δωμάτιο και, το σημαντικότερο, άκουσε δύο "μπιπ" από το μηχάνημα, το οποίο βγάζει έναν ήχο ανά τρία λεπτά. Έτσι, μπορούμε να χρονομετρήσουμε πόσο διήρκεσε η εμπειρία του. Φαινόταν πολύ αξιόπιστος και ό,τι είπε ότι συνέβη, όντως συνέβη", πρόσθεσε ο γιατρός, Sam Parnia.

Η δημοσίευση έγινε στο ιατρικό περιοδικό "Resuscitation" (Ανάνηψη), με επικεφαλής τον Parnia, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY) και μέχρι πρόσφατα του Πανεπιστημίου του Southampton στη Βρετανία, ο οποίος εδώ και χρόνια μελετά επιστημονικά τις επιθανάτιες και εξωσωματικές εμπειρίες, εξέτασαν επί τέσσερα χρόνια ένα - ένα ξεχωριστά 2.060 περιστατικά ανθρώπων, οι οποίοι έπαθαν καρδιακή ανακοπή, ενώ νοσηλεύονταν σε 15 νοσοκομεία της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

"Γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει, όταν η καρδιά έχει σταματήσει να χτυπά. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται πως η συνειδητή επίγνωση συνεχίστηκε τουλάχιστον για τρία λεπτά μετά το σταμάτημα της καρδιάς, παρ' όλο που ο εγκέφαλος τυπικά παύει να λειτουργεί 20 έως 30 δευτερόλεπτα, αφ' ότου η καρδιά σταματήσει", δήλωσε ο επικεφαλής.

Ο Parnia πιστεύει ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι έχουν παρεμφερείς εμπειρίες, όταν πλησιάζει η στιγμή του θανάτου τους, όμως τα φάρμακα και τα ηρεμιστικά που τους χορηγούν οι γιατροί, τους εμποδίζουν να τις θυμηθούν.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου