Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ένας στους οκτώ Βρετανούς πιστεύει ότι ζει με φαντάσματα!


Ένας στους οκτώ Βρετανούς πιστεύει ότι συγκατοικεί με... φάντασμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της οργάνωσης "Ocean Finance" που διεξήχθη σε δείγμα 1800 ενηλίκων.

Σύμφωνα με το περιοδικό "Paris Match" που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας, τουλάχιστον 7,7 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα του Ντέιβιντ Κάμερον θεωρούν ότι το σπίτι τους είναι... στοιχειωμένο.

Με βάση τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης, περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς πιστεύουν στα υπερφυσικά φαινόμενα. Το 52% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν στο υπερφυσικό. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2005 και το 2009 ήταν 40%. Επιπλέον, ένας στους πέντε Βρετανούς υποστηρίζουν ότι είχαν μία υπερφυσική εμπειρία.

Το ενδιαφέρον των Βρετανών για τα φαντάσματα φαίνεται ότι έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς τηλεοπτικά σόου όπως το "Most Haunted" είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα ενώ έχουν αυξηθεί και οι «περίπατοι φαντασμάτων» σε... στοιχειωμένα σπίτια.

«Θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι μία κοινωνία που έχει αντιμετωπίσει την οικονομική ανασφάλεια και κυριαρχείται από τις πληροφορίες και την τεχνολογία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο σε υπερφυσικά φαινόμενα, ενώ στο παρελθόν μπορεί να έβρισκαν καταφύγιο στη θρησκεία» αναφέρει ο Ντέιβ Γκρουπ, πρόεδρος της Ένωσης Επιστημονικής Έρευνας Αφύσικων Φαινομένων (Αssap), για λογαριασμό της οποίας διεξήχθη η έρευνα.

Κι ενώ οι Βρετανοί πιστεύουν όλο και περισσότερο στα φαντάσματα, το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι τα UFO είναι υπαρκτά, μειώνεται. Το 39% πιστεύει στα "Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα", ενώ το 2008 το ποσοστό αυτό άγγιζε το 52%. 




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου