Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Εξορκιστής - Η αληθινή ιστορία...


Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του εξορκιστή που ήταν η έμπνευση για το ομώνυμο μυθιστόρημα του William Peter Blatty.. με 6 εκ. αντίτυπα..

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του βιβλίου γυρίστηκε από τον Γουίλιαμ Φρίντκιν η γνωστή ταινία..του 1973.. "The Exorcist".. Η ταινία κέρδισε 2 βραβεία Όσκαρ... και έκανε το απίστευτο ρεκόρ εισπράξεων για ταινία τρόμου.. 402,500,000 δολάρια παγκοσμίως..


Το βιβλίο αλλά και η ταινία είναι εμπνευσμένα από ένα καταγεγραμμένο περιστατικό εξορκισμού του 1949, σε ένα δεκατετράχρονο αγόρι.


Αστρική προβολή: Το φαινόμενο της εξωσωματικής εμπειρίας


Ίσως έχει συμβεί και σ' εσάς: μια στιγμή που βρισκόσασταν σε βαθιά χαλάρωση, μεταξύ ύπνου και ξύπνου, νιώσατε ότι γλιστρήσατε έξω από το σώμα σας και για λίγο... επιπλέατε στο χώρο μέσα σε ένα άλλο, λεπτοφυέστερο σώμα.

Aν έχετε ζήσει κάτι τέτοιο, τότε ανήκετε στο αξιοζήλευτο ποσοστό εκείνων που είχαν την εμπειρία μιας εξωσωματικής εμπειρίας.

Ζητείται ανδρόγυνο για ταξίδι στον Άρη


Η αποστολή, η οποία αναμένεται να κοστίσει πάνω από 1 δισεκατομμύρια δολάρια, θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες.

Ο "εγκέφαλος" της αποστολής, Ντένις Τίτο, ένας πολυεκατομμυριούχος ο οποίος το 2001 κατέβαλε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δήλωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τα έξοδα της αποστολής για δύο χρόνια, έως ότου ξεκινήσει η πλήρης ανάπτυξη των απαιτούμενων των συστημάτων και τεχνολογιών.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ιβάν Παβλόφ, ο εμπνευστής του περίφημου πειράματος

Ο ρώσος φυσιολόγος Ιβάν Πέτροβιτς Παβλόφ (Ivan Petrovich Pavlov) γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1849 κι έμεινε στην ιστορία της επιστήμης για την περιγραφή του φαινομένου των εξαρτημένων αντανακλαστικών με τα πειράματα που έκανε σε σκύλους.

Σχημάτισε δύο ομάδες από σκύλους, που λάμβαναν το γεύμα τους καθημερινά την ίδια ώρα. Λίγα λεπτά πριν από τη χορήγηση της τροφής, η μία ομάδα άκουγε τον χτύπο ενός κουδουνιού.


Άγνωστος κομήτης πλησιάζει απειλητικά τον Άρη


Μέχρι και σύγκρουση περιμένουν οι αστρονόμοι, οι οποίοι εδώ και καιρό παρατηρούν έναν άγνωστο κομήτη να πλησιάζει απειλητικά τον Άρη. Ο κομήτης με την ονομασία «C/2013 A1» ανακαλύφθηκε φέτος τον Ιανουάριο από το αστεροσκοπείο Σάιντινγκ Σπρινγκ της Αυστραλίας, ενώ οι ερευνητές βρήκαν φωτογραφίες του κομήτη από πέρυσι τον Δεκέμβριο, που είχαν τραβηχτεί από ένα παρατηρητήριο στην Αριζόνα των ΗΠΑ, χωρίς όμως τότε να γίνει αντιληπτός.

Η υπόθεση θυμίζει λίγο τον αστεροειδή «2012 DA14» που πέρασε πριν από λίγες ημέρες σε απόσταση αναπνοής από τη Γη και συγκεκριμένα μόλις 34.400 χλμ.


Τα κύτταρα του εγκεφάλου «μπορούν να ζήσουν περισσότερο από το σώμα»


Τα κύτταρα του εγκεφάλου έχουν διπλάσιο χρόνο ζωής σε σύγκριση με τους οργανισμούς εντός των οποίων «κατοικούν», σύμφωνα με νέα μελέτη.

Νευροχειρουργοί του Πανεπιστημίου της Παβία στην Ιταλία αναφέρουν με δημοσίευσή στους στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» ότι νευρώνες ποντικών οι οποίοι εμφυτεύθηκαν σε αρουραίους παρέμειναν ζωντανοί ως τα… βαθιά γεράματα των αρουραίων – για την ακρίβεια η διάρκεια ζωής τους ήταν η διπλάσια σε σύγκριση με το φυσιολογικό προσδόκιμο ζωής ενός ποντικού.


Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Κέρβερος» και «Ήφαιστος», προτάσεις του κοινού για τα φεγγάρια του Πλούτωνα


Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την ονοματοδοσία των δύο μικρών δορυφόρων του Πλούτωνα που ανακαλύφτηκαν το 2011 και το 2012. Ο Πλούτωνας διαθέτει πέντε φεγγάρια: τον Χάροντα, τη Νύχτα, την Ύδρα και τα καινούργια Ρ4 και Ρ5, τα οποία αναμένουν τα επίσημα ονόματά τους ως μέλη μιας σκοτεινής συμμορίας.

10 άνθρωποι που... πούλησαν την ψυχή τους στον Διάβολο

 
Πάντα θα υπάρχει κάποιος που ψάχνει τον εύκολο και γρήγορα δρόμο για να αποκτήσει πλούτη, εξουσία ή απόλαυση στη ζωή...

Και πάντα θα μας συγκινεί το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτός ο κάποιος για να πετύχει αυτό που λαχταρά περισσότερο στον κόσμο.

Θα μιλήσουμε λοιπόν για ανθρώπους που πιστεύεται ότι απευθύνθηκαν στο απόλυτο κακό για να τους βοηθήσει στους σκοπούς τους! Με το αζημίωτο φυσικά, μιας και χάρες ο Σατανάς δεν κάνει.

Ας δούμε τις μοναδικές ιστορίες ανθρώπων που πολλοί υποστήριξαν ότι ''πούλησαν τη ψυχή τους στο διάβολο''.

Νικόλαος Κοπέρνικος


Αστρονόμος και μαθηματικός, ο άνθρωπος που έβγαλε τη Γη από το κέντρο του σύμπαντος και στη θέση της τοποθέτησε τον Ήλιο! Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου το 1473.

Ο Νικόλαος Κοπέρνικος ήταν Πολωνός αστρονόμος και κληρικός. Γεννήθηκε στην πόλη Τορν. Ο πατέρας του ήταν Βοημός, αλλά παντρεύτηκε την αδερφή του επισκόπου Βαρμίας και έγινε δημοτικός σύμβουλος της πόλης. Ο Κοπέρνικος σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Πάδοβας στην Ιταλία και μετά το θάνατο του πατέρα του, το 1483, τον υιοθέτησε ο θείος του επίσκοπος που τον πήρε πίσω στο Τορν για να σπουδάσει λατινικά και αρχαία ελληνικά.


Πρόβλεψε την παραίτηση Πάπα και τον μετεωρίτη


Καλλιτέχνης είχε προβλέψει την παραίτηση του Πάπα και την πτώση μετεωρίτη στη Ρωσία;

Το 1999 ο Ιταλός καλλιτέχνης Maurizio Cattelan, είχε προκαλέσει αίσθηση με το αμφιλεγόμενο έργο του «Η ένατη ώρα» (La Nona Oralso), γνωστό επίσης ως «ο Πάπας κτυπημένος από μετεωρίτη».

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Βυθισμένη ήπειρος ανακαλύφθηκε στον Ινδικό Ωκεανό


Τα απομεινάρια μίας αρχαίας Ηπείρου που είναι βυθισμένη στον Ινδικό Ωκεανό και βρίσκεται μεταξύ της Ινδίας και της Μαδαγασκάρης, εντόπισαν ερευνητές από τη Νορβηγία.  

Σύμφωνα με το Nature, οι αποδείξεις για την ύπαρξη της Ηπείρου έρχονται από το ηφαιστειακό νησί Μαυρίκιο, που βρίσκεται 900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μαδαγασκάρης.


Ο Άποφις μπορεί να συγκρουστεί με τη Γη το 2068


Ο Άποφις, ένας αστεροειδής ο οποίος με ασφάλεια θα συναντηθεί με τη Γη το 2029 και το 2036, στις 12 Απριλίου του 2068 μπορεί να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας, αν και η πιθανότητα αυτού του συμβάντος είναι πολύ μικρή – λιγότερο από 2,3 στο εκατομμύριο, προσδιόρισαν οι ειδικοί του Εργαστηρίου Αεριωθούμενης Κίνησης της ΝΑΣΑ.

Πόσο μαγικός είναι ο αριθμός 12;


Έχει άραγε σημασία να καταλάβουμε την σημασία του αριθμού 12; Από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρχε η τάση να αποδίδεται σε διάφορους αριθμούς μια συμβολική εως και μυστηριακή έννοια......

Έλληνες,Αιγύπτιοι,Σουμέριοι αλλά και Ιουδαίοι ήταν σε θέση να αποκαλύψουν τις μυστικές σημασίες των αριθμών;; Η μυστηριακή σημασία που δίνεται στον αριθμό προέρχεται μόνο από το ότι το δωδεκαδικό ήταν το μοναδικό σύστημα αρίθμησης της νεολιθικής εποχής και παρέμεινε σαν συμπλήρωμα του δεκαδικού συστήματος μέχρι τις μέρες μας;; Μήπως ο αριθμός 12 είναι φορτισμένος ενεργειακά με δυνάμεις του σύμπαντος που ίσως ποτέ δεν κατανοήσουμε;;Μήπως στην προσπάθεια μας να κατανοήσουμε την φύση φτάνουμε πολλές φορές σε συμπεράσματα και αλήθειες που επί της ουσίας δεν υπάρχουν;; Μήπως όμως τελικά η εξήγηση για όλα τα μυστήρια της φύσης βρίσκεται στους αριθμούς και στα γεωμετρικά σχήματα;;

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Αρχαίοι εξωγήινοι - Προφήτες & προφητείες


-Ήταν ο Απόλλωνας εξωγήινος;

-Από ποιον πήρε τις εντολές ο κερασφόρος Μωυσής;

-Eίχε ο Νοστράδαμος πρόσβαση σε πληροφορίες μη διαθέσιμες προς τους υπολοίπους;

Σε όλη την περίοδο της Ανθρωπότητας υπήρξαν άτομα που αποκαλούνταν "Αγγελιοφόροι της Θείας Γνώσης" αλλά και μάντεις που μοιράστηκαν οράματα από το μέλλον.

Ήταν οι Θεοί των Προφητών αποκυήματα της φαντασίας των προγόνων μας ή μήπως πράγματι υπήρξαν;

Ιούλιος Βερν (1828-1905) : Ο συγγραφέας που «προφήτευσε» τον 20ό αιώνα

Στις 8 Φεβρουαρίου 1828 γεννήθηκε στη Νάντη της Γαλλίας ο άνθρωπος που έμελλε να σφραγίσει την Ιστορία με το πέρασμά του και μέσα από το λογοτεχνικό του κυρίως έργο να θεωρηθεί ένας «σύγχρονος προφήτης», αφού προέβλεψε και περιέγραψε με θαυμαστή ακρίβεια πολλές επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ιούλιο Βερν, Γάλλο νομπελίστα και πατέρα της σύγχρονης επιστημονικής φαντασίας.

Πρωτότοκος γιος μιας πολύτεκνης οικογένειας, ο Ιούλιος Βερν είχε τη δυνατότητα να φοιτήσει στο σχολείο της Madame Sambin, χήρας ενός καπετάνιου με πολλά ταξίδια στο ενεργητικό του. Γοητευμένος από τις αφηγήσεις της δασκάλας του, άρχισε από πολύ νωρίς να πλάθει στο μυαλό του τα αναρίθμητα λογοτεχνικά του ταξίδια στα πέρατα του κόσμου. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, το 1846, μετέβη στο Παρίσι όπου σπούδασε Νομικά και έλαβε πτυχίο το 1849.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Κούφια Γη: Φυσική & Μεταφυσική Δίνουν Απαντήσεις!


Αρχικός Τίτλος: Μελετώντας την Κούφια Γη από μια άλλη οπτική γωνία – Φυσική και μεταφυσική δίνουν απαντήσεις.

 

Παράλογος.

Η Γη, όπως και όλοι οι πλανήτες, είναι Κούφια! Ο φλοιός της, δεν αποτελεί το 0,473% της μάζας της αλλά το 100%! Δεν υπάρχει κανένα στρώμα μανδύα και φυσικά δεν υπάρχει εσωτερικός ή εξωτερικός πυρήνας! Αντίθετα στους πόλους της Γης υπάρχουν δύο τρύπες διαμέτρου 1920 χιλιομέτρων όπου οδηγούν στο κέντρο αυτής της γιγάντιας κούφιας σφαίρας, εκεί που… αιωρείται ένας εσωτερικός ήλιος! Ένας ήλιος ο οποίος δίνει φως και ενέργεια στους… υποχθόνιους γείτονές μας!!

…Παράνοια… Το μεγαλείο σου!!


Ήρων ο Αλεξανδρινός: Ο Έλληνας που εφηύρε την ατμομηχανή πριν από 2000 χρόνια

"Σχεδόν δύο χιλιετίες πριν η υπόλοιπη ανθρωπότητα να εισέλθει στη βιομηχανική εποχή, ο Έλληνας εφευρέτης Ήρων ανακάλυψε την ατμομηχανή, μηχανές που λειτουργούσαν με την αιολική ενέργεια και θεωρίες του φωτός που κανείς δεν μπορούσε να βελτιώσει για αιώνες. Και μετά εφηύρε κάποια πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα..."

Μεγάλα μυαλά, όπως ο Αϊνστάιν ή ο Νεύτωνας, γεννήθηκαν την πιο κατάλληλη στιγμή για τις ιδέες τους, που ήταν πραγματικά επαναστατικές -ήταν αρκετά μπροστά ώστε να θεωρηθούν πρωτοπόρες αλλά και αρκετά επίκαιρες ώστε να καταλαβαίνει ο κόσμος για τι ακριβώς μιλούσαν.

Τα δελφίνια επικοινωνούν μεταξύ τους με... oνόματα


Οι βιολόγοι ανάλυσαν τα σήματα των δελφινιών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα θηλαστικά αυτά επικοινωνούν μεταξύ τους καλώντας με το όνομα. Το όνομα στην ομιλία των δελφινιών είναι η μίμηση του χαρακτηριστικού προσωπικού σφυρίγματος του καθενός από αυτά.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η Βίβλος του Διαβόλου: Codex Gigas


Το Codex Gigas επίσης γνωστό ως η Βίβλος του διαβόλου, κάποτε θεωρούνταν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Το βιβλίο ζυγίζει 165 λίβρες. Ένα από τα μυστήρια του Codex Gigas είναι αυτός που το έγραψε.

Ο μύθος λέει ότι ο κώδικας δημιουργήθηκε από ένα μοναχό ο οποίος πούλησε την ψυχή του στο διάβολο.

Τα φυτά και οι μέλισσες επικοινωνούν μέσω ηλεκτρικών σημάτων


Τα έντομα που επικονιάζουν τα φυτά, όπως οι μέλισσες, έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται και να ξεχωρίζουν τα αόρατα ηλεκτρικά σήματα που εκπέμπουν τα λουλούδια, ώστε να «διαφημίζουν» το νέκταρ τους, ανακάλυψαν για πρώτη φορά βρετανοί επιστήμονες. Με άλλα λόγια, τα φυτά δεν αρκούνται στα ευωδιαστά λουλούδια και τα φανταχτερά σχήματα, αλλά επιπλέον δημιουργούν ηλεκτρικά πεδία γύρω τους, ως μεθόδους επικοινωνίας με τα έντομα, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδικασία της επικονίασης.

Ευφυέστεροι οι αρχαίοι των σύγχρονων ανθρώπων



"ΒΑΖΑΝ" ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ


Αν ο Αθηναίος του 1000 π.Χ. ερχόταν πίσω στη ζωή σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν ευφυέστερος από όλους εμάς, υποστηρίζει ο Dr. Gerald Crabtree, κορυφαίος γενετιστής του Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πρόσφατη έρευνα του οποίου αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος, με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και λιγότερο ευφυής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου, ο Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι αναπόφευκτες αλλαγές στο γενετικό μας σύστημα, σε συνδυασμό με τεχνολογικές εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε ένα ακρωτηριασμένο σώμα του πρώην εαυτού μας και πολύ λιγότερο ευφυείς από τους προγόνους μας.

Η μυστηριώδης «Μηχανή Επικοινωνίας με τους Νεκρούς» του Έντισον

«Εδώ και καιρό, εργάζομαι με σκοπό την κατασκευή μιας συσκευής που θα μου επιτρέψει να διαγνώσω εάν είναι δυνατόν να επικοινωνήσουν με εμάς πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον μεγάλο εφευρέτη Τόμας Έντισον και κατεγράφησαν σε μία συνέντευξή του για το περιοδικό The American Magazine τον Οκτώβριο του 1920. Και όταν, στην εποχή του, μιλούσε ο Έντισον, όλοι κάθονταν προσοχή!

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σοκαριστικό βίντεο από πείραμα Ρώσων επιστημόνων στη Σιβηρία!


Λίγα χρόνια πριν και συγκεκριμένα λίγο αργότερα από το 1960 επί Σοβιετικής Ένωσης, σε έρευνα γεωλόγων στη Σιβηρία, χρησιμοποιήθηκε γεωτρύπανο που μπορούσε να ανοίξει μεγάλη και βαθειά τρύπα μέσα στη γη…

Το εν λόγω γεωτρύπανο μπορούσε μάλιστα να φτάσει σε βάθος 20 χιλιομέτρων. Γεωτρύπανα σαν κι αυτό πωλούνται σε χώρες όπως η Ινδία και η Κορέα, μιας και χρειάζονται ώστε να ανοιχτούν τεράστιες τρύπες για την εξόρυξη πετρελαίου.

Τότε έγινε κάτι το απερίγραπτο το οποίο δεν πήρε ποτέ μεγάλη έκταση…


Ανακαλύφθηκε πυραμίδα 3.000 ετών στο Λούξορ


Τουλάχιστον 3.000 ετών είναι η πυραμίδα που ανακαλύφθηκε στο Λούξορ, στη νότια Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραχίμ.

Τα ερείπια της πυραμίδας, που είχε ύψος 15 μέτρα και πλάτος 12, ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια των ανασκαφών της κοινής αποστολής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και του Πανεπιστημίου της Λιέγης.

Ανακαλύφθηκε ο μικρότερος έως τώρα εξωπλανήτης, πιο μικρός και από τον Ερμή


Ο Κέπλερ-37b, που το έτος του (ο χρόνος πλήρους περιφοράς του) διαρκεί μόλις 13 ημέρες, είναι ένα από τα τρία πλανητικά σώματα που εντοπίσθηκαν σε τροχιά γύρω από το άστρο Κέπλερ-37, το οποίο είναι ελαφρώς πιο μικρό και κρύο από τον Ήλιο μας. Βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού της Λύρας, σε απόσταση 210 ετών φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός είναι περίπου 10 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα).


Εντόπισαν νερό σε σεληνιακά πετρώματα


ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ


Είναι πολύ πιθανόν η ιστορία της Σελήνης να πρέπει να γραφτεί από την αρχή. Ο λόγος;

Εκείνη που συντάχτηκε έπειτα από την ολοκλήρωση του διαστημικού προγράμματος της NASA «Apollo» που είχε στόχο την εξερεύνηση του δορυφόρου της Γης πλέον δεν ευσταθεί.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το Curiosity στο Άρη ανακάλυψε θραύσμα άγνωστου μηχανισμού


Το ρομποτικό όχημα εξερεύνησης του Άρη Curiosity για μια ακόμα φορά ανακάλυψε στον Άρη ένα παράξενο αντικείμενο, που μοιάζει με εξάρτημα κάποιου μηχανισμού, το οποίο έχει κολλήσει σε πέτρα αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Voice of Russia.

Εγκεφαλικό εμφύτευμα χαρίζει «έκτη αίσθηση» σε πειραματόζωα


«Έκτη αίσθηση» απέκτησαν πειραματόζωα χάρη σε εγκεφαλικό εμφύτευμα που τους επιτρέπει να «αγγίζουν» το υπέρυθρο φως, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications.

Η μαζική υστερία και το κυνήγι των μαγισσών τον 16ο αι.


Παρόλο που η πίστη στη μαγεία κάθε άλλο παρά άγνωστη ήταν κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, στην Ευρώπη, ωστόσο δεν είχε προσλάβει ποτέ ξανά τις διαστάσεις επικίνδυνης υστερίας όπως εκείνης πριν το τέλος της Μεταρρύθμισης τον 16ο αιώνα. Γυναίκες βασανίζονταν και καίγονταν ζωντανές ως όργανα του Σατανά.

Η πίστη στην ύπαρξη των μαγισσών ήταν άμεση συνέπεια της πίστης στον Σατανά, η οποία είχει κατακλύσει τη σκέψη των Μεταρρυθμιστών. Συνηθιζόταν, δε, οι σχολές θεολόγων να αποδίδουν όλες τις νίκες των αντιπάλων της στις δυνάμεις του Πρίγκηπα του Σκότους.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχει μόνο ένα, αλλά πάρα πολλά σύμπαντα!


Δεν υπάρχει μόνο ένα αλλά πάρα πολλά σύμπαντα. Συγκεκριμένα δέκα εις την πεντακοσιοστή και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο, ενώ δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις!

Αυτές είναι μερικές νέες επιστημονικές ιδέες που ανέπτυξε πρόσφατα με την ερευνητική του ομάδα ο Δημήτρης Νανόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου του Τέξας A&M και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που μίλησε χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σχετικά με το πείραμα του CERN και την πειραματική διερεύνηση της ύπαρξης του Πολυσύμπαντος (multiverse).

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πράσινο φως για αποστολή στην Ευρώπη


H NASA ενέκρινε το σχέδιο εξερεύνησης του παγωμένου δορυφόρου


Οπως έγινε γνωστό η NASA ενέκρινε την πρόταση για μια αποστολή εξερεύνησης της Ευρώπης, του δορυφόρου του Δία. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι κάτω από την παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης υπάρχει ένας ωκεανός που πιθανώς να φιλοξενεί κάποιες μορφές ζωής. Η αποστολή θα ονομαστεί Clipper και αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό το σκάφος που θα εξερευνήσει τον δορυφόρο θα ξεκινήσει το ταξίδι του το 2021 ή το 2022. Θα χρειαστεί περίπου έξι χρόνια για να φτάσει στην Ευρώπη και στη συνέχεια θα τεθεί σε τροχιά γύρω της για να μελετήσει λεπτομερώς την επιφάνεια της.


Το πρώτο βιονικό χέρι που αισθάνεται, θα μεταμοσχευθεί σε ακρωτηριασμένο ασθενή


Το πρώτο βιονικό χέρι, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αισθάνεται αυτό που αγγίζει, καθώς επίσης να ελέγχεται με τη σκέψη, θα μεταμοσχευθεί σε ασθενή εντός του 2013, σε μια πρωτοποριακή εγχείρηση που θα ανοίξει τον δρόμο για μια νέα γενιά προσθετικών άκρων με αισθητηριακές ικανότητες.

Το αίνιγμα των Ανασάζι


Η λέξη "ΑΝΑΣΑΖΙ" σημαίνει στην γλώσσα των Ναβάχο "ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ" .Σήμερα οι Χόπι είναι οι κάτοικοι των περιοχών των «Ανασάζι» που εθνικά και πολιτιστικά διαφέρουν από τους άλλους ινδιάνους γείτονές τους.Οι Ανασάζι έχτισαν ακροπόλεις και φρούρια όμοια με εκείνα των Μυκηναίων, κατασκεύασαν δρόμους , αμφιθέατρα και αρδευτικά έργα. Έκαναν ηλιακές παρατηρήσεις και κατασκεύαζαν πήλινα αγγεία και σκεύη παραμφερή πρός εκείνα της Ελληνικής γεωμετρικής περιόδου.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αντικείμενο στον ουρανό κατά την πτώση του μετεωρίτη


Αμέσως μετά τα γεγονότα στη Ρωσία, άρχισαν να κυκλοφορούν και τα πρώτα βίντεο και εικόνες που να παρουσιάζουν άλλες οπτικές, του συμβάντος που δεν έχουν αναλυθεί αλλά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το βίντεο που ακολουθεί γυρίστηκε στην Ρωσία και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου έπεσε ο μετεωρίτης. Στον ουρανό και κοντά στην ουρά καπνού που έχει αφήσει ο μετεωρίτης υπάρχει ακίνητο ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο.


Η ασημαντότητα του ανθρώπου απέναντι στο Σύμπαν


Εντελώς απροστάτευτη αποδεικνύεται ότι είναι η ανθρωπότητα στο αέναο συμπαντικό ταξίδι τρόμου του πλανήτη μας ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες αστεροειδείς, που ενδέχεται να βρεθούν σε τροχιά σύγκρουσης μαζί του και να τον καταστρέψουν, με την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους να στηρίζεται στο νόμο των πιθανοτήτων.

Οι βγαλμένες από την «Αποκάλυψη του Ιωάννη» σκηνές της βροχής μετεωριτών που έπληξε τη Ρωσία, αφήνοντας πίσω της 1.200 τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές σε ακτίνα χιλιομέτρων σοκάρουν την παγκόσμια κοινή γνώμη και προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Αρχαίοι εξωγήινοι - Μυστικά των τάφων


Παράξενες τελετουργικές ταφές. Περίτεχνες αίθουσες γεμάτες με μυστηριώδη αντικείμενα και τύμβοι σε όλον τον πλανήτη που έχουνε μεταξύ τους πολλές ομοιότητες.

Ήταν οι τάφοι αυτοί Πύλες για την μεταθανάτιο ζωή ή μήπως προορίζονται για να συνδέσουν τους σύγχρονους ανθρώπους με τους εξωγήινους προγόνους μας;


Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Σοκ και δέος σε όλο τον κόσμο από τη βροχή μετεωριτών


Σοκ και δέος σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν σκορπίσει οι εικόνες με τη βροχή μετεωριτών στη Ρωσία. Οι μετεωρίτες, οι οποίοι έπεσαν στα Ουράλια Όρη, προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν 1.000 ανθρώπων, δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο κυβερνήτης της περιφέρειας Τσελιάμπινσκ, Μιχαήλ Γιούρεβιτς, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Πιστεύει στα φαντάσματα το 45% των Αμερικανών


Έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ από τη YouGov για λογαριασμό της Huffington Post, δείχνει ότι το 45% των ενήλικων πολιτών της χώρας πιστεύει στην ύπαρξή φαντασμάτων ή στη δυνατότητα επιστροφής των πνευγμάτων των νεκρών.

Ο DA14 στην "Αποκάλυψη": "Έπεσεν εκ του ουρανού αστήρ μέγας καιόμενος ως λαμπάς"!


"...Καὶ ὁ τρίτος ἄγγελος ἐσάλπισε, καὶ ἔπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀστὴρ μέγας καιόμενος ὡς λαμπάς, καὶ ἔπεσεν ἐπὶ τὸ τρίτον τῶν ποταμῶν καὶ ἐπὶ τὰς πηγὰς τῶν ὑδάτων.  11 καὶ τὸ ὄνομα τοῦ ἀστέρος λέγεται ὁ ῎Αψινθος. καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῶν ὑδάτων εἰς ἄψινθον, καὶ πολλοὶ τῶν ἀνθρώπων ἀπέθανον ἐκ τῶν ὑδάτων, ὅτι ἐπικράνθησαν" 12 κεφ8 (10-12)...

Το σημερινό γεγονός στην Ρωσία ή κάποιο άλλο μελλοντικό είναι αυτό που αναφέρεται στην "Αποκάλυψη του Ιωάννου"; "Πριν την έλευση του βδελύγματος της Ανομίας (του Παγκόσμιου ηγεμόνα Αντιχρίστου) κατά την Αποκάλυψη θα προηγηθούν σωρείες δεινών στην ανθρωπότητα που περιγράφονται μέσα από το άνοιγμα επτά σφραγίδων, και μέσω επτά σαλπισμάτων" γράφει ο Ιωάννης.

Επιστρέφει στη Μογγολία δεινόσαυρος


Ο 70 εκατομμυρίων ετών σκελετός ενός Τυραννόσαυρου Μπατόρ αναμένεται να επιστρέψει στη Μογγολία, μετά από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ένας παλαιοντολόγος από τη Φλώριντα για απάτη και συνωμοσία.

Λύθηκε το μυστήριο του Στόουνχεντζ



Μετά από δέκα χρόνια συνδυασμένων μελετών, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα πάνω στο ζήτημα, την οποία διεξήγαγε μία ομάδα επιστημόνων από αρκετά βρετανικά... πανεπιστήμια, κατέληξε στην προσγειωμένη ετυμηγορία της σχετικά με το διάσημο μεγαλιθικό μνημείο του Στόουνχεντζ, η οποία μάλλον θα απογοητεύσει τους σύγχρονους παγανιστές, αποκρυφιστές κλπ., που συρρέουν στην περιοχή.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι τρεις καταστάσεις της συνείδησης


Ο άνθρωπος ζει καθημερινά μέσα σε τρεις καταστάσεις της συνείδησης: 1) Της εγρήγορσης, 2) Του ύπνου με όνειρα, 3) Του βαθύ ύπνου
Η πρώτη κατάσταση είναι συνειδητή. Ο άνθρωπος μπορεί να διαλέγει συνεχώς ανάμεσα σε πολλούς ερεθισμούς που προκαλούν τα όργανα των αισθήσεων και να ενεργεί με σκέψη ή απερίσκεπτα αν η δύναμη του ερεθισμού είναι μεγάλη και δεν μπορεί ή δε θέλει να αντιδράσει. Μόνο στην κατάσταση της εγρήγορσης θυμάται τις δυο άλλες καταστάσεις, δηλαδή του ύπνου με όνειρα (υποσυνείδητο) και του βαθύ ύπνου (ασυνείδητο).

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

«Zero», «smart» και τρένα: ο κόσμος μας το 2020


Το BBC αποκωδικοποίησε τις τάσεις του κοντινού μέλλοντος

Πώς θα είναι ο κόσμος μας το 2020; Το BBC κωδικοποίησε τις τάσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας στο άμεσο μέλλον.

Ανακαλύφτηκε ναός 5.000 ετών στο Περού


Αρχαιολογικό εύρημα ιστορικής σημασίας στο Περού.

Αρχαιολόγοι της χώρας ανακάλυψαν έναν ναό που υπολογίζεται ότι είναι 5.000 ετών, στην αρχαία πόλη El Paraiso, στα βόρεια της Λίμα, όπως ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

Νέα θεωρία περί καταγωγής του Τουταγχαμών


Τα τελευταία χρόνια, η τεχνική της ανάλυσης DNA έχει ρίξει φως σχετικά με τους γονείς του πιο διάσημου Φαραώ της Αιγύπτου, του αγοριού - βασιλιά Τουταγχαμών. Γενετική έρευνα εντόπισε τον πατέρα του Ακενατόν, όπως και τη μητέρα του, αδελφή του Ακενατόν, της οποίας το όνομα παραμένει άγνωστο.

Όμως, ο Marc Gabolde, Γάλλος αιγυπτιολόγος προσφέρει μια διαφορετική ερμηνεία των στοιχείων του DNA. Μιλώντας στο Επιστημονικό Κέντρο του Harvard, ο Gabolde είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι η μητέρα του Τουταγχαμών δεν ήταν αδελφή του πατέρα του, αλλά μάλλον πρώτη εξαδέλφη του, η Νεφερτίτη.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τα αβάπτιστα φεγγάρια του Πλούτωνα ζητούν νονό


Το 1978 οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο μακρινός, παγωμένος Πλούτωνας διέθετε ένα δορυφόρο τον οποίο ονόμασαν Χάροντα. Πέρασαν 27 χρόνια για να εντοπιστούν άλλοι δύο, η Νύχτα και η Υδρα. Ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο αναζήτησης εξωγήινης ζωής SETI εντόπισε το 2011 και το 2012 άλλα δύο σώματα που κινούνται σε τροχιά γύρω από τον Πλούτωνα.

"Φωτιά εξ ουρανού" κατά Βατικανό λόγω Πάπα;


Δέος νιώθουν εκατομμύρια πιστοί του Χριστιανισμού σε όλο το κόσμο, ειδικά οι Καθολικοί, από ένα γεγονός το οποίο φυσικά θα μπορούσε να είναι και τυχαίο, αλλά πόσο, πια, τυχαίο;

Μόλις ο Πάπας Βενέδικτος, ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας και σίγουρα ο ισχυρότερος "αξιωματούχος" - Άγιος κατά τους Καθολικούς - του Χριστιανισμού, ανακοίνωσε την παραίτησή τους, ως κοινός θνητός, οι ουρανοί άνοιξαν και φωτιά πετάχθηκε μέσα από τα σύννεφα.

Η προφητεία του Άγιου Μαλαχία για τον Πάπα και το τέλος του κόσμου


H είδηση της ξαφνικής παραίτησης του Πάπα από το θρόνο προκάλεσε έκπληξη στο Βατικανό


Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση Πάπα από το θρόνο εδώ και αιώνες, για την ακρίβεια από το 1415, και στο Βατικανό επικρατεί ανησυχία και σκεπτικισμός, ενώ προετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση.

Μετά την είδηση της παραίτησης, ήρθε στο φως μια αρχαία προφητεία που προκαλεί ερωτήματα, καθώς ο Ιρλανδός Αγιος Μαλαχίας είχε προβλέψει από τον 12ο αιώνα το τέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και την Τελική Κρίση, δηλαδή τη Δευτέρα Παρουσία.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Κομήτες «επιτίθενται» στη Γη;


Οι κάτοικοι της Γης θα είναι σε θέση να παρατηρήσουν μεμιάς αρκετούς σπάνιους κομήτες το 2013. Τον Μάρτιο το βόρειο ημισφαίριο θα «συναντηθεί» με το «αστέρι με ουρά», που ονομάζεται Lemmon και εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ηλιακό μας σύστημα. Δύο άλλοι κομήτες θα εμφανιστούν λίγο αργότερα. Ανάμεσά τους κι ένας υπερκομήτης, ικανός να επισκιάσει τη Σελήνη.

Το Curiosity έσκαψε για πρώτη φορά την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη

   
Το τρυπάνι του ρομπότ Curiosity κατάφερε να τρυπήσει το εδαφος του πλανήτη Άρη τόσο όσο χρειαζόταν για να πάρει δείγμα ικανό να αναλυθεί. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της διαστημικής “περιπέτειας” του ανθρώπου που εξερευνείται με τέτοιο τρόπο το πέτρωμα ενός άλλου πλανήτη.