Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το τρίγωνο των Βερμούδων. Πραγματικότητα ή μύθος;


Το τρίγωνο των Βερμούδων ή του Διαβόλου όπως είναι γνωστό στο ευρύ κοινό βρίσκεται στον Ατλαντικό ωκεανό και είναι μια περιοχή που εκτείνεται από τις Βερμούδες προς την Κούβα και κατά μήκος των ακτών του Μαϊάμι προς την Νέα Υόρκη. Είναι γνωστή από την εποχή του Χριστόφορου Κολόμβου.  Μέσα σε αυτήν λοιπόν την έκταση εδώ και 520 χρόνια, έχουν εξαφανιστεί περισσότερα από 150 πλοία, αεροπλάνα και πάρα πολλές ζωές.

Αρκετές έρευνες έχουν γίνει και χιλιάδες άρθρα έχουν γραφτεί από τότε μέχρι σήμερα χωρίς κανείς να πει με σιγουριά που οφείλονται όλες αυτές οι εξαφανίσεις.


Τι όμως συμβαίνει πραγματικά στο συγκεκριμένο σημείο;

Σύμφωνα με μαρτυρίες ναυτικών, πιλότων πολεμικών και άλλων αεροπλάνων το πρώτο που συμβαίνει είναι πως τρελαίνονται οι πυξίδες. Πράγματι η περιοχή αυτή είναι η μία από τις δύο στον πλανήτη - η δεύτερη βρίσκεται ανατολικά της Ιαπωνίας - στις οποίες οι πυξίδες δε δείχνουν το μαγνητικό Βορρά, αλλά τον πραγματικό Βορρά. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι εκεί εκδηλώνονται πολύ ισχυρές και ξαφνικές καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα, με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα, τα οποία δεν μπορούν να προβλεφθούν προηγουμένως από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες. Τρίτο πως εμφανίζεται απότομα πυκνή ομίχλη λόγο των θερμοκρασιών της περιοχής και τέταρτο, πολλές μαρτυρίες κάνουν λόγο για κύματα ύψους πέραν των 15 μέτρων.

Πολλοί προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τι προκαλεί όλα τα πιο πάνω φαινόμενα. Κάποιοι τα κατάφεραν κάπως κάποιοι άλλοι καθόλου. Μπορείτε να πιστέψετε αυτόν που η θεωρία ή οι απόψεις του βρίσκονται πιο κοντά στις δικές σας.



Οι επικρατέστερες θεωρίες είναι:

Ατλαντίδα

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως στον βυθό βρίσκετε βυθισμένη η Ατλαντίδα η οποία προκαλεί ενεργειακές διαταραχές στην περιοχή οι οποίες δημιουργούν την είσοδο στην χαμένη ήπειρο. Πράγματι στον βυθό της περιοχής βρίσκονται κάποιου είδους αρχαία κτίσματα- περισσότερο τεράστια πετρόχτιστα τείχη που μοιάζουν με αυτά του σινικού τείχους της Κίνας.



Χωροχρονική πύλη

Μία σχετικά πρόσφατη θεωρεία του Vincent Gaddis υποστηρίζει πως η αιτία του μυστηρίου βρίσκετε στην ύπαρξη μίας χωροχρονικής- αστρικής πύλης προς άλλες διαστάσεις και πώς εκεί μεταβαίνουν όσοι εξαφανίζονται γι` αυτό το λόγο δεν βρέθηκαν ποτέ συντρίμμια ή ανθρώπινα μέλη στην περιοχή. Αν υποστηρίζεις τις θεωρίες του Einstein τότε δεν έχεις κανένα λόγο να αμφισβητήσεις τον κύριο Gaddis, γιατί ο Einstein ήταν ο πρώτος που μίλησε για χωροχρόνο, παράλληλα σύμπαντα και άλλες διαστάσεις και οι θεωρίες του είναι επιστημονικά αποδεκτές. Επίσης αρκετοί χρησιμοποιούν την πιο πάνω θεωρία και προσθέτουν πως από αυτή την χωροχρονική πύλη εισέρχονται οι εξωγήινοι στη γη με απώτερο σκοπό την απαγωγή των ανθρώπων.



Στρεβλώσεις του μαγνητικού πεδίου

Αυτή η θεωρεία ανήκει στον Ιvan Sanderson η οοία έχει κάποια λογική εξήγηση. Υποστηρίζει πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν στρεβλώσεις του μαγνητικού πεδίου της γης και δημιουργούνται μαγνητικοί στρόβιλοι που "καταπίνουν" τα πάντα.



Υδρατμοί μεθανίου

Ο Dr Richard McIver, γεω-χημικός στο επάγγελμα θεωρεί πως τα μυστηριώδη φαινόμενα οφείλονται σε υδρατμούς μεθανίου που βγαίνουν από τον πυθμένα της θάλασσας και οι οποίοι όταν φθάσουν στην επιφάνεια προκαλούν εκρήξεις αφρού. Αυτές οι εκρήξεις αφρού "καταπίνουν" τα πλοία που τυγχάνει να περνούν από το σημείο αυτό. Τι γίνεται όμως με τα αεροπλάνα; Έχει και εδώ απάντηση. Όταν το μεθάνιο φθάσει στο αέρα, δημιουργεί ανάφλεξη στην μηχανή του αεροπλάνου και όταν αυτό πέσει στη θάλασσα τα συντρίμμια εξαφανίζονται μέσα στην αφρώδη θάλασσα. Φοβερός τύπος αυτός.



Πυρηνικές δοκιμές

Το πιο ενδιαφέρον το άφησα για το τέλος. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως στην περιοχή δεν υπάρχουν πλέον εξαφανίσεις διότι οι Αμερικανοί σταμάτησαν τις πυρηνικές δοκιμές στην υποθαλάσσια περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων.  Όμως, να ρωτήσω κάτι. Έκαναν πυρηνικές δοκιμές οι Αμερικάνοι πριν ακόμη ανακαλυφθεί η Αμερική το 1492, και πριν ακόμη να ανακαλυφθεί η πυρηνική βόμβα; Πως γίνεται αφού οι εξαφανίσεις ήταν γνωστές από την εποχή του Κολόμβου. Η περιοχή βρέθηκε σημειωμένη και σε δικούς του  χάρτες και σε αρκετούς που ακολούθησαν. Αν τώρα υποθέσουμε πως υπήρχαν όντως παράξενα και έντονα καιρικά ή άλλα φαινόμενα από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή και μαζί με τις πυρηνικές δοκιμές των Αμερικανών από το 1945 και μετά, δημιουργήθηκαν ακόμη περισσότερα, ε τότε μπορεί και να είναι έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου